Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри постигна зрелищна победа след технически нокаут над германеца Том Шварц в Лас Вегас. Циганският крал се нуждаеше само от два рунда, за да откаже 25-годишния си съперник, който до този момент нямаше поражение.

Фюри приключи бързо срещата, като съперникът му не беше от неговата класа и не го затрудни особено.

Победата е 28-а в кариерата на Фюри, който в предишния си мач в САЩ с Дионтей Уайлдър завърши наравно. За 20-и път британецът стига до успеха след нокаут.

Това беше четвърти мач за Фюри в последните 12 месеца. Той се завърна на ринга, след като не беше играл три години от победата си над Владимир Кличко.


След края на двубоя Фюри, който не беше изморен, говори за предстоящия реванш с Дионтей Уайлдър. Двамата се биха на 1 декември 2018 г. в Лос Анджелис в зрелищен сблъсък, който завърши наравно.

"Днес беше важно да се наслаждавам на бокса и да използвам добре моите оръжия. Също така да се движа много и мисля, че го направих. Качих 5 кг преди двубоя, но това беше правилното решение. Връщам се към най-добрата си форма и искам титлите", каза Фюри след двубоя.

След това той се насочи към Уайлдър, като обяви, че мач между двамата ще има през 2020 г.

"Направих добро шоу, благодаря ви, Америка и нека Бог да ви благослови. Имаме шансове за мач през септември или октомври и след това се насочваме към Уайлдър. Искам този пояс (WBC) и мачът ще се състои догодина", добави британецът.

От екипа на Фюри добавиха, че той ще се бие отново на 21 септември или 5 октомври, като срещата пак ще бъде в Съединените щати. Сблъсъкът с Шварц беше дебют на британеца в Лас Вегас.

Накрая Фюри изпя и песен на съпругата си Парис, както след успеха над Кличко през 2015 г. Британецът отново изпълни балада на американската банда "Аеросмит".

Двубоят започна със спазване на дистанция от двамата съперници, като Шварц разчиташе на прави удари. Той опитваше да се приближи до Фюри, докато британецът използваше и свален гард в първия рунд.

Точно преди гонга германецът успя да доближи бившия шампион и да вкара десен прав, но без той да разклати Фюри.

Във втория рунд Шварц беше много активен и започна да пласира удари срещу Фюри. Германецът притисна бившия световен шампион във въжетата, но дори не успяваше да го удари след невероятни ескиважи от Фюри.

Британецът веднага отговори и 26 секунди преди гонга прати Шварц в нокдаун с ляво кроше и няколко мощни прави удара. Носът му беше разбит.

Германецът успя да продължи, но последва нова канонада от удари, при които Шварц изобщо не се защитаваше, реферът реши да прекрати двубоя.

Дневник