Кубрат Пулев може да се окаже следващият съперник на Тайсън Фюри, съобщава британското издание "Индипендънт". Според него българският боксьор и бившият световен шампион в тежка категория могат да се бият през октомври или ноември.

Шансовете са големи, след като компанията Top Rank представлява и двамата боксьори.

В неделя сутрин Фюри победи германеца Том Шварц и остава непобеден на професионалния ринг. 30-годишният британец обяви, че ще се бие още веднъж до края на годината, а през 2020 г. трябва да се изправи в мач реванш срещу Дионтей Уайлдър.

Самият Уайлдър почти е договорил мач с Луис Ортис.

Собственикът на Top Rank Боб Аръм иска да види на ринга двамата си боксьори, след като може срещата помежду им да има и по-голям заряд. Пулев е претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Евентуален двубой между Пулев и Фюри обаче може да се превърне в мач за пояса, ако IBF задължи настоящия шампион Анди Руис да проведе защита.

Мексиканецът, който шокира Антъни Джошуа по-рано през месеца и отне всичките му пояси, очаква реванш срещу британеца. Малко вероятно е Руис да защитава поясите си преди мач с Джошуа, който е вписан в договора между двамата боксьори.

В момента Кубрат Пулев е с отнет лиценз до септември. Атлетическата комисия на Калифорния го наказа за целувката с репортерката Дженифър Равало през март след двубоя на българина с Богдан Дину. Пулев трябва да посещава и курс, свързан със сексуалните посегателства.

Преди ден Боб Аръм коментира ситуацията с Пулев, наричайки всичко "една голяма глупост". "Светът е полудял и станахме жертва на тази политическа коректност", каза Аръм.

Пулев вече се би с първия братовчед на Тайсън Фюри - Хюи Фюри. През октомври 2018 г. българинът победи по точки и стана официален претендент за титлата на IBF.