Григор Димитров се изкачва с едно място в световната ранглиста на АТП и вече е №45. Българският тенисист започва сезона си на трева с надпреварата в "Куинс", която ще бъде генерална репетиция за него преди участието на "Уимбълдън".

През миналата седмица бившият №3 в света не участва в турнири, като в последния момент оттегли заявката си да играе в холандския град Хертогенбош. Въпреки това той се изкачва с едно място нагоре, след като голям спад бележи французинът Ришар Гаске (12 позиции).

След последното обновяване на ранглистата Димитров има 997 точки. Пред него е Пабло Куевас с 1003.

В сезона на трева българинът има да защитава само 55 точки, спечелени през миналата година. В "Куинс" той достигна до втори кръг, където отпадна от Новак Джокович, а на "Уимбълдън" беше спрян още на старта от Стан Вавринка.

Първият мач на Димитров в "Куинс" е срещу Феликс Оже-Алиасим, като програмата отреди той да бъде във вторник. При победа българинът може да срещне Ник Кириос.

В челото на световната ранглиста не настъпват никакви промени от миналата седмица. Лидер остава Новак Джокович, който има 12 715 точки, а втори е Рафаел Надал със 7945. И двамата няма да участват в турнири преди "Уимбълдън". Трети е Роджър Федерер с 6420, който по традиция играе в Хале преди надпреварата в Лондон.

В топ 10 са още Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Кевин Андерсън, Карен Хачанов и Фабио Фонини.

Дневник