Криминалисти от областната дирекция в Шумен разкриха извършителя на кражба на лек автомобил, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В събота около 10,00 часа шуменец подал сигнал, че му е открадната колата. Неговото БМВ 320 Д било паркирано на ул. „Македония“ в града.

Час по-късно на същата улица полицаите засекли лек автомобил Пежо, управляван от 35-годишния Д.М., криминално проявен с кражби.

Спрели го за проверка, която показала, че мъжът управлява под въздействие на наркотични вещества. Пробата от техническото средство отчела наличие на кокаин. Криминалистите се усъмнили, че той може да има нещо общо с кражбата на БМВ-то и предприели претърсване в гараж в частен имот в село Салманово, който се ползвал от Д.М.

Там намерили колата частично разглобена - със свалено табло.

Апашът бил задържан първоначално за 24 часа, а след това с прокурорско постановление и за 72 часа. 

Изяснява се съпричастността му към други кражби. Действията по разследването продължават под ръководството на районната прокуратура. Д.М. е криминално проявен, съден е за кражби на коли, увреждане и повреждане на чуждо имущество, поискани пари за противозаконно отнето МПС, шофиране без книжка и други.

ШУМ.БГ