Шестима души са задържани в Костинброд в момент на разглобяване на краден товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР. Криминалисти от Главната дирекция "Национална полиция" и ОДМВР - София, са провели специализирана полицейска операция срещу противозаконното отнемане на моторни превозни средства на 15 срещу 16 юни.

В селскостопански двор в града са задържани шестима мъже – на 27 г., 37 г., 52 г., 30 г., 42 г. и 39 г., в момент на разглобяване на товарен, специализиран автомобил МАН. Разследващите са установили, че превозното средство е било откраднато на 14 юни от столицата и е на стойност 50 хиляди лева.

Шестимата са местни жители, с множество регистрации за предишни криминални прояви, свързани с кражби на автомобили.

На четирима от тях прокуратурата е повдигнала обвинения за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, като на двама от тях мерките за задържане са удължени до 72 часа.

Предстои внасянето на искане за постоянното им задържане от Районния съд в Костинброд. На други двама е наложена мярка "парична гаранция". Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Костинброд.

Дневник