Легендата на "Рома" Франческо Тоти напуска клуба след 30 години при римските "вълци". Бившият футболист, който заемаше поста на технически директор от 2017 г., обяви че се оттегля от настоящата си роля. Причината е неразбирателство между Принца на Рим и ръководството на "Рома".

Тоти организира пресконференция, която обаче не се проведе на тренировъчната база на клуба "Тригория", а беше в сградата на Италианския олимпийски комитет (CONI). Интересът към нея беше огромен, като 250 журналисти от Италия бяха акредитирани за брифинга на легендарния футболист. Тоти е емблемата на клуба, като прекара цялата си кариера в "Рома". Той е №1 по мачове (786) и голове (307), като игра за първия тим между 1992 и 2007 г.

"Напускам "Рома". Надявах се този ден никога да не дойде, но за съжаление този грозен и тежък момент настъпи", каза Тоти и уточни, че откакто е директор никога не е получил възможността да работи в сферата, за която е бил назначен.

"Над всичко трябва да бъде "Рома". Президентите се сменят, треньорите се сменят, футболистите идват и си тръгват, но емблемата остава и това е най-важното. Решението, което взимам не е по моя вина", добави Тоти.

Легендарният футболист хвърли светлина по отношенията си с клубното ръководство и президента Джеймс Палота. Независимо, че американският милиардер обяви, че той е поканил Тоти да бъде директор, Принца на Рим, разкри че не е получил шанс да работи.

"За две години ме поканиха на около 10 срещи, при това винаги ми се обаждаха в последния момент. Тези хора дойдоха с план да изгонят всички хора свързани с "Рома" от клуба и успяха. Сега ме боли повече, отколкото като напуснах като футболист. Чувствам се сякаш съм умрял", добави Тоти.

Според бившият капитан на "вълците" Палота се е обградил с грешните хора.

"На всички е ясно, че тези хора ме накараха да се откажа преди две години. Сега постъпиха ужасно и с Даниеле Де Роси, като не му продължиха договора. Посъветвах ги още през миналата година, ако обмислят такъв ход да кажат на Даниеле от началото на сезона, а не както с мен два кръга преди края. Затова поговорих с него като приятел, за да го предупредя какво може да стане и се оказах прав", добави легендата.

Тоти добави, че би се върнал в "Рома" при друг собственик. Той разкри, че има няколко предложение, но засега ще си вземе почивка. Легендарният №10 обеща и да отиде на мачове през следващия сезон. "Защо не. С Даниеле можем да отидем в Курва Суд и да гледаме мачове, но ще трябва да си вземем перуки, иначе няма да видим нищо от срещите", каза Тоти.

Дневник