С мач срещу канадския тийнейджър Феликс Оже-Алиасим Григор Димитров започва сезона на трева. Двамата се изправят един срещу друг в среща от първия кръг на турнира от сериите 500 в "Куинс". Двубоят на Димитров е последен в програмата на централния корт.

Състезателният ден откриват Стан Вавринка и Даниел Еванс в 14 часа българско време. След това са двубоите Хуан Мартин дел Потро – Денис Шаповалов и Стефанос Циципас – Кайл Едмънд. Очаква се сблъсъкът между Димитров и Оже-Алиасим да започне след 19 часа българско време.

Турнирът в "Куинс" е предаван по "Макс спорт 1".

Дотук Димитров никога не е играл срещу Алисим. Канадецът направи пробив през миналата година, когато влезе и в основната схема на US Open. Съперникът на Димитров вече натрупа инерция на трева, като стигна до финала на турнира в Щутгарт. Там Оже-Алиасим загуби от Матео Беретини 4:6, 6:7 (11).

Макар и само на 18 години канадецът вече е №21 в света. От началото на годината той участва на три финала в турнири от АТП, като загуби всеки от тях.

Балансът на канадския тийнейджър през годината е 23 победи и 13 загуби, а на българина 11 успеха и девет поражения.

С турнира в "Куинс" Димитров ще се готви за началото на "Уимбълдън" (1 юли). През миналата година в надпреварата българинът достигна до втори кръг, където загуби от Новак Джокович.

"Предвид последните няколко месеца наистина си пожелавам да мога да кажа, че се връщам към формата, която търсех. Развълнуван съм винаги когато започва сезонът на трева. Дойдох тук малко по-рано, за да се подготвя. Сега ще гледам как се представям във всеки отделен мач и ще опитвам да играя добър тенис", каза Димитров преди турнира.

Бившият №3 в света е зареден с енергия и настроен положително. "Знам, че ако продължа в същия дух, резултатите ще се върнат."

Дневник