Със спортно шоу в петък, 21 юни, от 16,00 часа в зала „Арена Шумен“ Ученическа спортна школа „Хан Крум“ ще отбележи своя 50-ти рожден ден. В момента в школата спортуват 1200 деца, които практикуват 9 вида спорт. Всеки един от тях ще бъде представен по време на шоуто с демонстрации от състезателите в рамките на десет минути.

Това съобщи днес на брифинг в общината директорът на УСШ Валентин Савчев. „50 години не са малко, но мога да кажа, че те не ни стигат. Има още накъде да се развиваме, на какво да научим децата, какво да покажем в областта на масовия спорт“, заяви Валентин Савчев.

По думите му УСШ „Хан Крум“ е водеща спортна школа в страната, която обхваща най-много спортуващи от детските градини до учениците в 12 клас. Валентин Савчев изказа благодарности към кметските екипи на община Шумен, които през годините са помогнали школата да се запази. „Много общини преди години закриха ученическите си спортни школи и сега се чудят как да ги възстановят, за да могат децата и учащите да спортуват. Ние я запазихме“, каза още Валентин Савчев.

Той покани всички настоящи, бивши и бъдещи спортисти на празненството по повод 50-годишния юбилей. Входът е свободен.

ШУМ.БГ