8 училища от област Шумен да са вписани като иновативни за учебната 2019/2020 г. предлага в проект за решение на Министерски съвет.

Три от училищата са в град Шумен. Това са: СУ „П. Волов“, СУ „Йоан Екзарх Български“ и III ОУ „Димитър Благоев“. Две са от Нови пазар: Професионална гимназия по химични технологии и дизайн „Проф. д-р Асен Златаров“ и СУ„Хан Исперих“. Иновативни ще са и учебните заведения във Върбица СУ „Св. Паисий Хилендарски“, в Каспичан - ОУ „Христо Ботев“ и СУ „Цанко Б. Церковски" в Никола Козлево.

Същите учебни заведения бяха в списъка за иновативни и през миналата учебна година.

В доклада на министъра на образованието и науката Красимир Върчев е посочено, че членовете на Комисията за иновативните училища са разгледали и оценили 160 училищни проекта от 157 училища, постъпили в Министерството на образованието и науката. В резултат на оценяването не се класират проектите на общо 23 училища.

Одобрени са 135 проектни предложения от 134 училища, като 21 от тях вече фигурират в списъка на иновативните училища, но кандидатстват и с нова иновация. Реално новите училища, които кандидатстват за първи път и са одобрени за включване в списъка на иновативните училища за учебната 2019/2020 година са 113.

ШУМ.БГ