"Лудогорец" ще играе с шампиона на Унгария "Ференцварош" в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Осемкратният първенец на България изтегли този съперник от останалите си възможности "Судува" (Литва), "Клуж" (Румъния), "Номе Калиу" (Естония) и арменския "Арарат".

В първия мач тимът е домакин в Разград, като срещата ще бъде на 9 или 10 юли. На 17/18 юли е гост в Будапеща.

Макар да не беше тимът с най-висок коефициент от непоставените, "Ференцварош" е най-тежкият съперник, който разградчани можеха да изтеглят на тази фаза от турнира.

"Лудогорец" започва своя осми сезон в Европа. Дотук тимът е с положителен баланс – 26 победи, 23 равенства и 25 загуби. Головата разлика на разградчани е 101:87.

След промяната на правилника в европейските турнири, за втори пореден сезон "Лудогорец" започва от първия квалификационен кръг в Шампионската лига. През миналата година съставът победи северноирландския "Крусейдърс", но след това отпадна във втория кръг от "МОЛ Види". "Лудогорец" продължи участието си в Лига Европа, където преодоля последователно "Жрински" (Мостар) и "Торпедо" (Кутаиси), за да влезе и в групите.

От 2012 г. насам само два пъти тимът е пропускал да се класира за груповата фаза на един от двата европейски турнира – сезон 2012-13 и 2015-16.

През уикенда един от двамата собственици на "Лудогорец" Георги Домусчиев обяви, че целта през настоящия сезон е именно влизане в групите на Шампионска лига или Лига Европа. През миналия сезон унгарски съперник спря тима в Шампионската лига, след като "Лудогорец" загуби от "МОЛ Види". Срещата в Разград завърши наравно, а гостуването в Унгария беше загубено.

Дневник