Американската писателка Сюзан Колинс работи по предистория на своята бестселър поредица "Игрите на глада", която вероятно също ще бъде адаптирана за големия екран, съобщава "Гардиън".

Книгата, която все още няма заглавие, трябва да излезе през май 2020 г.. Действието в нея ще се развива в света на Панем 64 години преди събитията от известната поредица и ще се фокусира върху времената след неуспешния бунт и така наречения период на "Мрачни дни".
В изявлението си Колинс казва, че с тази книга иска да изследва човешката природа и какво приемаме като нужно за нашето оцеляване.


Книгите "Игрите на глада", които се фокусират върху свят, в който тийнейджърите трябва да се борят до смърт под формата на забавление, бяха адаптирани и екранизирани във филмова поредица с огромен глобален успех с участието на Дженифър Лорънс в ролята на главната героиня Катнис Евърдийн. Четирите филма направиха близо 3 млрд. долара в боксофиса, а "Лайънсгейт" също заяви желание да разшири поредицата.

"Като горд дом на филмите "Игрите на глада", очакваме с нетърпение издаването на следващата книга на Сюзан", обяви председателят на "Лайънсгейт" Джо Дрейк. "Комуникираме с нея по време на процеса на писане и очакваме да продължим да работим отблизо с нея по филма."

През 2017 в. в Дубай бе открит тематичен парк "Игрите на глада" с атракции, вдъхновени от филма. През това лято предстои да бъде открит подобен тематичен парк и в Китай, в който ще има 3D симулатор, свързан с последния филм.

Оригиналните книги бяха включени в списъка на бестселърите на "Ню Йорк таймс" и постигнаха продажби от над 65 млн. в САЩ. Преведени са на 51 езика в 56 територии по света. След това Колинс издаде и своя автобиографична книга със снимки, наречена "Годината на джунглата".

Дневник