При добро време и липса на дъжд Гргигор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите АТП 500 в "Куинс". Българският тенисист трябваше да се изправи срещу Феликс Оже-Алисиам в сблъсък от първия кръг във вторник, но валежи отложиха всички срещи за сряда.

Двубоят между Димитров и 18-годишният канадски тийнейджър е отново е последен в програмата на централния корт. Състезателният ден започва с Хуан Мартин дел Потро срещу Денис Шаповалов в 14 часа българско време. След това са мачовете Стан Вавринка - Даниел Еванс и Стефанос Циципас – Кайл Едмънд.

Срещата Димитров – Оже-Алиасим трябва да започне около или след 19 часа. Турнирът в "Куинс" е излъчван по "Макс спорт 1".

Прогнозата за времето в Лондон е по-благоприятна за сряда, с шансове за превалявания около 13 и 17 часа местно време, при това само около 40%.

Дотук Димитров никога не е играл срещу Алисим. Канадецът направи пробив през миналата година, когато влезе и в основната схема на US Open. Съперникът на Димитров вече натрупа инерция на трева, като стигна до финала на турнира в Щутгарт. Там Оже-Алиасим загуби от Матео Беретини 4:6, 6:7 (11).

Дневник