Домакинът на Копа Америка Бразилия завърши наравно 0:0 с Венецуела във втория си мач от турнира. Фаворитът се спъна в срещата в Салвадор пред 42 хиляди свои запалянковци, като двубоят беше белязан от спорни положения.

Три попадения на Бразилия не бяха зачетени след намеса на технологията за видеоповторения (VAR).

В рамите на 90 минути Бразилия отправи 19 изстрела, но от тях само един беше точен в очертанията на вратата на Уилкер Фаринес. Големи пропуски направиха Роберто Фирмино, Давид Нерес и Ричарлисон.

Първият отменен гол на Бразилия беше в 39-ата минута, когато Фирмино прати топката в мрежата. След намесата на VAR беше преценено, че нападателят на домакините извършва нарушение.

След почивката Бразилия поиска и дузпа, но съдията Хулио Баскунян прецени, че фаул няма. Точно час след началото на срещата и втори гол беше отменен. Габриел Жезуш вкара, засичайки центриране, но беше в положение на засада.

Само три минути преди края на двубоя дойде и най-дискусионният момент. Филипе Коутиньо реализира, но след дълъг преглед с VAR реферът видя игра с ръка на Фирмино.

След първите два кръга в групата Бразилия и Перу са начело с по 4 точки. Венецуела има 2, а Боливия е без точков актив. В последния си мач след три дни Бразилия среща Перу.

Дневник