Успехите, които "Манчестър сити" постигна под ръководството на Пеп Гуардиола, направиха каталунския специалист един от най-популярните хора в Англия. Стилът, който мениджърът наложи няма равен, а заедно с това Гуардиола привлече погледите и с начина си на обличане. Точно заради това жилетката, която мениджърът на "гражданите" не изостави през целия сезон по пътя към исторически домашен требъл, влезе в историята.

Сивата връхна дреха, с която каталунецът стоеше край тъчлинията в голяма част от двубоите на тима си, беше продадена на търг, организиран от фондацията на "Сити", съобщава клубът. Сумата, която влиза за благотворителна инициатива, е 6000 паунда.

Късметлията, който се сдоби с жилетката на Гуардиола е Джеймс Ходж, който живее в САЩ.

Сумата отива за подпомагане на учениците в Манчестър и осигуряването на храна за тях по време на летните ваканции. Фондацията на "гражданите" се грижи за различни инициативи в града и много често насърчава образованието сред най-малките.

"Много се радвам, че фондацията на "Сити" за поредна година успя да събере много средства, и бих искал да благодаря лично на всеки човек, който го прави. Не говоря само за тази жилетка, която наистина, изглежда, е много ценна за наши фенове, а за всички, които дариха, защото имат добри сърца", каза Гуардиола.

През сезона той изведе "Сити" до втора поредна титла във Висшата лига. Освен това "гражданите" триумфираха с Купата на Лигата и ФА къп, като станаха първият отбор, спечелил и трите домашни трофея в рамките на един сезон.

Дневник