Антъни Джошуа няма да успее да си върне обратно световните титли по бокс в тежа категория. Такава прогноза направи Кубрат Пулев за развоя на предстоящ реванш между британеца и Анди Руис.

В началото на месеца американецът от мексикански произход поднесе сензацията на годината, след като нокаутира непобедения Джошуа. Руис отне титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Световната боксова асоциация (WBA).

Очаква се до няколко седмици да стане ясно дали Руис ще защитава някой от поясите си, или ще се насочи към реванш с Джошуа.

"Това беше много голяма изненада, може би най-голямата в света на бокса. Смятам обаче, че при един реванш Руис отново ще спечели. Той има много неудобен стил за Джошуа, защото идва от аматьорски бокс. Така мисля, но все пак ще видим", каза Пулев, цитиран от украинското издание xsport.ua.

Българинът, който е задължителен претендент на IBF, очаква решението на организацията дали ще се насочи към нов мач за световната титла.

"Искам да се бия с някой от тях, аз съм официалният претендент за титлата. Ще чакам решението на IBF. Не ме интересува срещу кого от тях ще изляза, готов съм", каза още Пулев.

По думите на президента на IBF Дарил Пийпълс обаче скоро мач на Пулев за пояс може и да няма. В интервю в Русия той призна, че е отворен към излъчване на абсолютен световен шампион. Обединяване на поясите в тежка категория не е имало от 2000 г., когато Ленъкс Люис ги държеше едновременно.

"Обсъдихме ситуацията с шефа на WBO Пако Валкарсел. Когато един боксьор държи повече от една титла, има поредица от претенденти. Трябва да проучим ситуацията и да видим кой е следващият в ротацията. Изглежда, че в момента това е претендентът на WBO, а не нашият (бел.ред. - Пулев). Имаме правило, че в случай на реванш бордът може да отнеме титлата, но не мисля, че сега е подходящ момент за това. Всички световни организации - IBF, WBO, WBA и WBC, са съгласни, че е хубаво да има абсолютен шампион, и ще направим всичко възможно това да стане, докато не нарушаваме правата си", коментира Пийпълс.

Дневник