Магдалена Пюскюлева ще представи утре, 20 юни от 18.00 часа в РБ „Стилиян Чилингиров” книгата си „Силата на седемте изкуства”, съобщиха от библиотеката.

Авторката e арт и трудотерапевт, магистър-психолог, художник и педагог по изобразително изкуство. В работата си в сферата на душевното и физическото здраве на човека прилага методите на арттерапията, позитивната психотерапия, тематико-аперцептивния тест, психосоматиката при деца и възрастни, както и някои проективни методики.

Книгата й „Силата на седемте изкуства” запознава с историята на изкуствата и с целебната им сила – представя всяко от тях като основа на терапевтична психологична практика. Специално внимание в книгата е отделено и на стреса като причина за повечето болести.

За уникалния си метод на артрелаксация, при който потиснатите отрицателни емоции и преживявания излизат наяве и се освобождават, авторката казва: „Умея да чета символите и езика на цветовете в рисунките на моите клиенти. За мен е уникално преживяване и предизвикателство, когато правя артдиагностика. Използвам всички видове изкуства в практиката си, като всяко носи различна полза, лекува различни видове соматика и балансира енергийните центрове.”

ШУМ.БГ