"Борусия" (Дортмунд) и "Байерн" (Мюнхен) постигнаха договорка за трансфер на защитника Матс Хумелс, който се завръща при жълто-черните след три години в Бавария. Клубът от "Сигнал идуна парк" обяви трансфера, който е на стойност 30 милиона евро.

В сделката са включени и бонуси за представянето на 30-годишния Хумелс, които могат да повишат сумата до 38 милиона.

Бранителят игра за "Дортмунд" в периода 2008-2016 г., като записа 309 мача във всички турнири. Хумелс беше част от тима в най-силния му период и спечели две титли в Бундеслигата, една Купа на Германия и два пъти Суперкупата. Той беше част от състава, който игра финал в Шампионската лига срещу "Байерн" през 2013 г.

Защитникът има 25 гола за жълто-черните в първия си престой в тима.

Хумелс е юноша на "Байерн" и се върна на "Алианц арена" през 2016 г. за 35 милиона евро. Той спечели три поредни титли с отбора. За "Байерн" Хумелс има 116 мача и осем гола.

Централният защитник е световен шампион с Германия от 2014 г., но след първенството в Русия през миналата година селекционерът Йоахим Льов спря да го вика в тима.

"Двете страни постигнаха договорка за сделката, която обаче остава конфиденциална и няма да се разкриват детайли. В момента Матс минава прегледи в Дортмунд", написаха от досегашния му клуб.

През последния сезон в Бундеслигата "Байерн" изпревари "Борусия" с две точки и спечели седма поредна титла в Бундеслигата. Баварците изостваха от съперника си през голяма част от сезона, но със силно представяне през пролетта заеха първото място.

Дневник