Състоянието на президента на корпорацията за луксозни стоки "Луи Вюитон Моет Хенеси" (LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно надмина 100 млрд. долара, което го направи третия в света притежател на 12-цифрена сума. Това съобщи агенция "Блумбърг", цитирана от ТАСС и БТА.

Агенцията отбелязва, че вчера състоянието на Арно е достигнало 100.4 млрд. долара, което е над 3 процента от брутния вътрешен продукт на Франция.

Той е успял да спечели 32 млрд. долара тази година - повече от който и да е от 500-те предприемачи в класацията на "Блумбърг" за най-богатите хора в света. Тя оценява личното състояние на бизнесмените според пазарните котировки на активите, които притежават, и макроикономическата конюнктура.

Арно е най-богатият човек в Европа. По-рано границата от 100 млрд. долара успяваха да преминат само представители на САЩ - шефът на гиганта в онлайн търговията "Амазон" (Amazon) Джеф Безос, чието състояние се оценява на 119 млрд. долара, и основателят на "Майкрософт" (Microsoft) Бил Гейтс със 106 млрд. долара.

Дневник