Британският принц Чарлз се появи на снимачната площадка на най-новия филм от поредицата за Агент 007, който в момента се снима в "Пайнууд студиос" край Лондон, разказва "Ройтерс".

70-годишният престолонаследник, който е патрон както на Британския филмов институт, така и на британските разузнавателни служби, се срещна с актьора Даниел Крейг, който изпълнява главната роля за пети път в поредицата от общо 25 филма. На срещата присъстваха още Ралф Файнс и Наоми Харис, които играят съответно ролите на главата на тайните служби М и Мънипени.

По време на обиколката в чест на приноса на поредицата за британската филмова индустрия Крейг и Файнс показаха на принца офиса на М. Той наблюдава и снимачния процес на една от сцените през мониторите на екипа, след което Крейг му показа и две от известните коли "Астън Мартин".

В началото на юни член от екипа пострада по време на снимките на контролирана експлозия. През май на снимачната площадка лека травма на глезена получи и Даниел Крейг, който прекъсна работата си в Ямайка, за да се подложи на лека операция.

Известен засега с работното заглавие "Бонд 25", филмът е режисиран американеца Кари Фукунага. Сред новите попълнения в екипа е и сценаристът Фиби Уолър-Бридж.

Носителят на тазгодишния "Оскар" за главна мъжка роля Рами Малек ще влезе в образа на злодея, а на екрана като Ем и Кю отново ще се завърнат Ралф Файнс и Бен Уишоу. В познатите дамски образи ще са и Наоми Харис като Мънипени и Леа Сейду, която отново ще е Маделин Суан от "Спектър" от 2015 г.

Дневник