Горските пътища и пътеки на Шуменското плато ще са трасе на голямо състезание по бягане, колоездене и дуатлон, организирано от велоклуб" Илчов баир". Очаква се в него да участват повече от 200 бегачи и XC байкъри от цялата страна, стана ясно на пресконференция днес в залата на Природен парк "Шуменско плато".

Състезанието е насрочено за 7-ми юли. Стартът му ще бъде даден в 9,00 часа на стадиона в село Троица.

В дисциплините Крос кънтри маратон (XCM) и Горско бягане всеки участник може да избира дължина на трасето - маратон 40 км и полумаратон 20 км. При Дуатлона първите 20 км са бягане, а следващите 20 - колоездене.

"За първи път в България решихме в нашето състезание да включим отделна категория Електрически велосипеди. Условието е само да не са премахнати ограничителите им за скорост", каза Данаил Денчев от "Илчов баир".

За разлика от предишните състезания на шуменския велоклуб, тазгодишното за първи път е в южната част на Платото. "Решихме да представим и другата склонове на Шуменското плато. Искаме да е интересно на състезателите и да видят нещо различно и ново", обясни авторът на трасето Галин Кръстев. 

Информация за състезанието организаторите са качили във Фейсбук. Регистрационна форма може да се попълни тук.

За победителите има медали и предметни награди.

ШУМ.БГ