Мъжкият национален отбор по волейбол на България допусна седма загуба в десетия си мач от Лигата на нациите. Възпитаниците на Силвано Пранди отстъпиха с 1:3 (20:25, 25:21, 19:25, 14:25) при гостуването си на олимпийския шампион Бразилия.

Най-резултатни за българите бяха Цветан Соколов и Розалин Пенчев, които завършиха съответно с 14 и 12 точки. За Бразилия Йоанди Леал се отчете с 15.

Националите показаха добра игра на блок, като записаха цели 12 точи срещу 9 за бразилците по този показател. Голямата разлика обаче дойде от по-големия брой грешките на българите, които сбъркаха 33 пъти срещу 20 за южноамериканците.

Двата отбора ще се срещнат отново в началото на август във Варна, където ще се проведе олимпийската квалификация. В групата са още Египет и Пуерто Рико, като отборите ще играят всеки срещу всеки по веднъж, а победителят се класира за игрите в Токио.

С едва три победи България остава на 12-о място в Лигата на нациите. Националите предстои да изиграят още два мача в Бразилия срещу Русия и Германия.

Дневник