Да си на 19 години и да си искан усилено от шампионите на Испания, Италия и Франция е нещо, с което не може да се похвали всеки футболист на тази възраст. Капитанът на "Аякс" Матайс де Лихт прикова погледите към себе си с впечатляващо представяне и умения на лидер, като сега има лукса да избира къде да продължи кариерата си.

Централният защитник беше определян за сигурно ново попълнение на "Барселона", който преди това привлече съотборникът му в "Аякс" Френки де Йонг срещу 75 милиона евро. Сега в челна позиция за подписа на Де Лихт е "Ювентус", твърди "Скай спортс" в Италия.

Според информацията 19-годишният тийнейджър е избрал да заиграе в италианския шампион, който ще плати 70 милиона евро за трансфера.

Де Лихт беше в основата на силния сезон на "Аякс. Тимът записа дубъл в Холандия и стигна до полуфиналите на Шампионската лига, като беше на секунди от това, да се класира за финала в турнира.

Ди Лихт се утвърди в националния отбор на Холандия, който стигна до сребърните отличия в Лигата на нациите след загуба от Португалия във финала. След двубоя Де Лихт призна, че звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо се е опитал да го убеди да се присъедини към италианския шампион.

"В началото не го разбрах добре. Бях малко изненадан и се засмях, но не казах нищо", заяви Де Лихт след случката с Роналдо.

Дневник