Мик Джагър показа добра форма по време на първия концерт на "Ролинг стоунс", след като претърпя сърдечна операция през април и групата отложи турнето си в Северна Америка. Легендарната британска рок група поднови турнето си "Без филтър" с концерт в препълнения чикагски стадион "Солджър фийлд"

Мик Джагър, който е на на 75 години, излезе на сцената в Чикаго демонстрирайки обичайното си добро настроение с вдигнат за поздрав юмрук. Звездата още през май увери феновете си, че е добре и се възстановява, като публикува видео в Twitter, на което се вижда как танцува в звукозаписно студио.

Създадената през 60-те години на миналия век рокбанда, чийто настоящи членове са Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс и Рони Ууд, има над 40 турнета зад гърба си, което прави "Ролинг стоунс" една от най-успешните групи за всички времена.

Турнето си "Без филтър" започна в Европа през септември 2017 година, като последният им концерт на Стария континент беше през юли 2018 година. Обиколката на рокаджиите генерира приходи от 116 милиона долара през миналата година, което я класира сред 10-те най-печеливши турнета за 2018 г.


Според списание "Билборд" и други издания операцията на Джагър в началото на април е била за подмяна на сърдечна клапа. Лекарите са съумели да достигнат до клапата през бедрената артерия на 75-годишния пациент, като постоянно са следели за състоянието му, пише "Билборд", цитирайки неназовани източници.


Процедурата, описана от списанието, е известна под името транскатетрална аортна смяна на клапата (transcatheter aortic valve replacement, TAVR). Тя е все по-често използвана алтернатива на хирургическата смяна на клапата, която изисква отварянето на гръдния кош. Обикновено TAVR съкращава престоя в болница и срока за възстановяване на пациента, отбелязва Ройтерс.

Дневник