Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро изрази опасения, че може да приключи с тениса, след като получи нова контузия в коляното. 30-годишният състезател ще бъде опериран и със сигурност ще пропусне "Уимбълдън".

Дел Потро се отказа от турнира в "Куинс", независимо че преодоля първия кръг след победа над Денис Шаповалов със 7:5, 6:4. В четвъртък Дел Потро трябваше да се изправи срещу Фелисиано Лопес, но обяви, че няма да излезе на корта.

"Дали това беше последният ми мач в кариерата? Не знам. По време на рехабилитацията ще мога да помисля ясно и ще знам на какво е способно тялото ми", каза Дел Потро в социалната мрежа "Инстаграм".

Прегледите в Лондон показаха, че аржентинецът има проблеми с пателата на дясното коляно (фрактура на капачката). Същият проблем сложи край на сезона му през 2018 г. и го извади от финалите на АТП.

След спечелването на US Open през 2009 г. Дел Потро претърпя три операции на лявата и една на дясната китка и оттогава е пропуснал 16 турнира от Големия шлем.

12-ият в ранглистата допълни, че е призовал лекарите да предприемат най-доброто лечениe, което да бъде съобразено със здравето му, независимо дали това ще повлияе върху бъдещата му кариера в тениса.

"Както можете да си представите, моментът е труден. Тъжно е да премина отново през всичко това. Не го очаквах и не мога да кажа нищо повече. Не знам какво ще се случи занапред. Надявам се коляното ми да се възстанови пълноценно", каза още Дел Потро.

Дневник