"Лудогорец" постигна втора поредна победа в предсезонните контроли на лагера в Австрия, а треньорът на тима Стойчо Стоев е на мнение, че отборът бележи прогрес. В събота отборът от Разград надигра азербайджанския шампион "Карабах" с 2:0 с попадения на Марселиньо и Димо Бакалов.

Успехът е втори за "Лудогорец", след като тимът надигра и словенския "Триглав" с 4:0.

Според Стоев отборът е стоял стабилно, още повече че треньорът използва схема само с един дефанзивен халф в лицето на капитана Светослав Дяков.

"Видя се, че в атака с наличието на Марселиньо и Битон сме солидни в офанзивен план и създаваме опасни ситуации. Целта на новите футболисти е да се интегрират бързо. Не всички са готови за много игрови минути, но с мачовете ще напредват. Надявам се до мача с "Ференцварош" новите да са се вписали в отбора и да дадат увереността и да вдигнат нивото на отбора. Затова са взети", каза Стоев.

Той загатна, че Димо Бакалов, който бележи във всеки мач от контролите може да играе срещу "Ференцварош".

Дотук шампионите взеха четирима нови играчи – Мавис Чибота, Дан Битон, Джордан Икоко и Жоржиньо. Последният още не е на линия, като участва в Купата на Африка с Гвинея-Бисау. В турнира е и Абел Анисе.

Последните две контроли на "Лудогорец" в Австрия са на 26 и 27 юни срещу "Шахтьор" (Донецк) и "Ботошани".

Дневник