Германският футболен шампион "Байерн" (Мюнхен) обяви партньорство с компанията Liberty Defense, която ще помогне за подобряване на сигурността на стадиона на тима "Алианц арен". Американската компания ще внедри изкуствен интелект на съоръжението в Мюнхен.

Стадионът с капацитет 75 хиляди места ще бъде оборудван със специалната технология Hexwave на Liberty Defense. Според създателите ѝ тя помага за откриване и идентифициране на оръжия и опасни предмети по стадионите. От "Байерн" добавят, че технологията е и енергоспестяваща.

Според Liberty решението ще осигури на "Байерн" откриването на заплахи по периметъра на стадиона, без да се пречи на движението на големи групи хора.

"Ангажирането на нашата технология Hexwave е фантастично, но ние сме развълнувани и от факта, че ще работим с "Байерн" – клуб, който е добре познат не само в Европа, но и в Северна Америка", каза Бил Рикър, главен изпълнителен директор на Liberty Defense.

"Байерн" е първият отбор в Европа, който ще използва подобна система за сигурност. От нея вече се възползва хокейният отбор от НХЛ "Ванкувър канъкс".

Дневник