Левски" загуби първата си контрола среща от подготвителния лагер в Австрия, след като отстъпи с 0:1 пред бразилския "Ред бул" (Брагантино). Втородивизионният отбор се наложи след попадение на Бруно Тубарао през първата част.

Двубоят беше неофициален дебют за новия треньор на сините Петър Хубчев, който пое тима след края на сезона в Първа лига.

Хубчев заложи на почти всичко най-добро, с което разполага. Впечатление направи отсъствието на Станислав Костов и Мартин Райнов от титулярния състав. От първата минута започна новото попълнение Янис Каргас, както и младите Станислав Иванов и Мартин Петков.

От началото на мача "Ред бул" държеше повече топката, докато "Левски" се прибра в своята половина и разчиташе на контраатаки. Единственият гол падна в 26-ата минута, когато Бруно Тубарао преодоля прекалено лесно Николай Михайлов.

Халфът на бразилския тим залъга едновременно Иван Горанов и Паулиньо, след което от ъгъла на наказателното поле прехвърли в далечния ъгъл Михайлов – 0:1.

След попадението "Левски" опита да отговори, но удар на Станислав Иванов беше спасен.

След почивката Хубчев направи няколко промени, като в игра влезе и друг нов играч – Франко Масурек. Сините нямаха много чисти положения, като в предни позиции липсваха свежи идеи, а се разчиташе само на центрирания.

Веднъж късмет си опита Живков Миланов от пряк свободен удар. В самия край на мача резервата Ивайло Найденов можеше да се разпише, но ударът му с глава беше право в обсега на бразилския вратар. Веднъж и "Ред бул" можеше да се разпише, но нападател пропусна сам срещу Михайлов.

Следващият мач на сините е на 25 юни срещу "Зенит" (Санкт Петербург).

"Бяхме нервни. Това, което целим като първа контрола се получи. Трудно е да се определи какво е физическото състояние на футболистите, някои са на различен етап, но се стремим всичко да канализираме. В някои сме много назад при някои хора. Има хора, които сутринта бягаха 12 км, а след това играха мач", каза Хубчев.

Според треньора на сините фазата на подготовка е прекалено ранна, за да се говори за чисто футболни неща от "Левски". Той уточни, че сините още чакат нови футболисти.

Дневник