И след промяната в позицията на ДПС по това как да се финансират партиите ГЕРБ продължава да се придържа към предложението на Министерския съвет, а именно субсидията да е 1 лв. на действителен глас. Това коментира в интервю за Би Ти Ви депутатът от групата на ГЕРБ Десислава Атанасова.

След като първоначално предложи формулата за нулева субсидия и отворено финансиране от гражданите и бизнеса, вчера внезапно ДПС обяви, че предлага субсидията да остане 11 лв., колкото е сега.

ДПС имат едно писмено внесено предложение, то е гласувано на първо четене и е получило одобрение от Комисията по бюджет и финанси, каза Атанасова. Ако има някаква промяна, по пътя на предложенията между първо и второ четене (новото предложение - бел. ред.) би могло да стане факт," добави тя.

"Странно е за мен, че ставаме свидетели на пазарлъци с работодателя. На нас работодател ни е българският народ, който ясно и категорично е заявил своето мнение", каза депутатът от ГЕРБ припомняйки референдума през 2016 г., в който 2.5 млн. души гласуваха за субсидия от 1 лв. "БСП и ДПС през ден променят позицията си", каза тя.

Атанасова припомни, че утре ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще обсъдят темата на коалиционен съвет.

Дневник