Нападателят на "Рапид" (Виена) Дени Алар е транферна цел на "Левски", съобщават в Австрия, а за това призна и агентът на играча. Футболистът, който е на 29 години, трябва да бъде купен от сините, след като има договор с настоящия си отбор до юни 2022 г.

"Имаме контакт и разговори, но остават още няколко неща. Трансферът ще стане факт само тогава, когато те бъдат изчистени. Или тази седмица ще има сделка, или Дени няма да ходи никъде", каза агентът на играча Франк Шрайер пред "Курир".

Алар е част от "Рапид" за втори период в кариерата си, като през миналото лято беше купен от тима за 600 хиляди евро. В 20 мача през миналия сезон обаче нападателят има само четири гола. Между 2011 и 2016 г. Алар изигра 116 мача с 35 гола за тима от Виена.

Нападателят, който има два мача за националния отбор на Австрия е оценяван на 800 хиляди евро от transfermarkt.de. По непотвърдена информация "Левски" е готов да плати 300 хиляди евро за футболиста, който не влиза в плановете на треньора на "Рапид" Дитмар Кюхбауер.

"Левски" търси футболисти в офанзивен план, като за това призна треньорът Петър Хубчев след първата контрола в Австрия с "Ред бул" (Брагантино). "Очакваме двама-трима офанзивни играчи, които се надявам да решат проблемите ни в атака", каза Хубчев в неделя.

Дотук "Левски" взе вратаря Милан Миятович, централния защитник Янис Каргас и плеймейкъра Франко Масурек.

Дневник