Проекти на шуменските учебни заведения НУ „Княз Борис I“,  VI ОУ „Еньо Марковски“ и Центърът за специална образователна подкрепа (ЦСОП) получиха награди от Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2018/2019 година, съобщиха от VI ОУ.

Тази година до последния етап на конкурса бяха допуснати 65 проекта на ученици от 1-ви до 12-и клас от цялата страна. Отличените проекти на учениците бяха наградени на официална церемония в сградата на БЧК. Финалистите получиха купи, грамоти и спортни принадлежности.

От Шумен бяха отличени в първа възрастова група – НУ „Княз Борис I“ с проект на тема "Водата е здраве, здравето – щастие", ръководител на децата, работили по проекта г-жа Снежана Николова – 1 място.

Втора възрастова група – VI ОУ „Еньо Марковски“ с проект на тема „Пътеводител на здравето“ -  р-ли г-жа Галина Табакова и г-жа Мариана Йорданова – директор на училището – 2 място.

Трета възрастова група – ЦСОП с проект на тема „Знам и мога“ - р-л Татяна Роева – 2 място.

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. по инициатива на Министерството на здравеопазването (МЗ), в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК) и Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Представителството на Европейската комисия в България (ПЕКБ).

ШУМ.БГ