1712 моторни превозни средства са проверени по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението на територията на ОДМВР- Шумен, която бе във връзка със зачестилите тежки пътнотранспортни произшествия, съобщиха от пресцентъра на полицията.

От 18 до 22 юни в Шуменско 893 водачи са извършили нарушения, които влияят върху безопасността на движението. Съставени са 791 глоби с фиш, 103 акта за установени административни нарушения. Засечени са  и 350 нарушения на скоростните режими. Най-често превишенията  на скоростта са до 30 км/ час от максимално позволената.

30 от водачите не са ползвали предпазен колан или системи за обезопасяване на деца.  Установени са седем неправоспособни водачи, които управлявали моторни превозно средство. Шестима са седнали зад волана на автомобили след употреба на алкохол, а двама след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Четири от проверените автомобили не са били регистрирани по надлежния ред.  Санкционирани са трима мотоциклетисти, които са били без предпазни каски.  По време на проверките са връчени 53 електронни фиша.

ШУМ.БГ