Втородивиионният "ЦСКА 1948" обяви като ключова цел изкачването си в елита на българския футбол. От клуба заявиха в сайта си след проведено общо събрание в понеделник, че извинения този път няма да има.

Червените опитаха да влязат в Първа лига още този сезон, но останаха четвърти във второто ниво.

"Участие в елита остава голямата цел на ЦСКА, този пъти няма извинения за никого и нищо. Клубът е в перфектно финансово здраве, а приятните изненади могат да станат факт всеки момент. Те обаче ще останат засега между стените на Военния клуб", заявиха от клуба в сайта си.

Другите цели пред "ЦСКА 1948" са развиване на базата и школата. През следващия сезон отборът ще продължи да наема "Васил Левски" за домакинските си двубои. На общото събрание е било отчетено, че "базата в Требич беше превърната от поляна за магарета в изключително модерно съоръжение и ще продължи да се инвестира".

Спортният директор Кирил Котев заявил пред присъстващите, че трансферната политика се запазва с насока да се привличат само български футболисти, а акцентът ще е върху младите играчи плюс няколко опитни.

От клуба отчитат като голям успех във финансово отношение увеличаването на приходите от фен артикули. "Най-трудно е при продажбата на билети, където вече са набелязани сериозни мерки. Най-важната обаче е една - хубав футбол, резултатни мачове и завръщане в елита. Ще се преследва и победа във всеки един мач за Купата на България, независимо от името на съперника", допълват от клуба.

Дневник