Бившият световен шампион по бокс Владимир Кличко е бил спасен от испанската брегова охрана от горяща яхта. Това съобщи бившият боксьор в профила си в социалната мрежа "Туитър". Украинецът е бил със семейството си и свои приятели на почивка в Майорка.

"Нашето пътуване в неделя вечер завърши с пожар на яхтата ни. Семейството ми и приятели бяха евакуирани от бреговата охрана и пожарникари. Всичко е наред", побърза да успокои 43-годишният украинец.

Кличко прекрати своята кариера през 2017 г. Той доминираше в тежката категория близо десетилетие.

"Внимавайте какво си пожелавате: съдбата прие желанието ми за "малко адреналин" по-буквално", добави Кличко.

В кариерата си Кличко проведе 69 професионални мача и спечели 64 от тях, а 53 от битките завършиха с нокаут. Украинецът загуби последните си два мача срещу Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Украинецът притежаваше всички пояси в тежката категория (IBF, IBO, WBO, WBA) без този на Световния боксов съвет (WBC), който беше притежание на по-големия му брат Виталий Кличко.

След края на кариерата на Кличко той няколко пъти беше призоваван да се върне. Украинецът призна, че е бил и на секунди от това да поиска реванш срещу Антъни Джошуа. През 2018 г. стрийминг платформата DAZN му предложи 100 милиона долара за завръщане на ринга.

Дневник