"Левски" записа втора поредна загуба в предсезонните си контроли, като отстъпи с 0:1 на руския "Зенит" (Санкт Петербург). Дузпа раздели сините и първенеца на Русия, след като точен беше Сардар Азмун.

Това е втора поредна загуба с 0:1, след като няколко дни по-рано "Левски" загуби и от бразилския "Ред бул".

В рамките на 90 минути "Левски" беше организиран и компактен в защита, като се стремеше да оставя по-малко празни пространства. Добър мач направи Милан Миятович, който се отчете с важни спасявания. В предни позиции обаче сините отново имаха проблеми и завършиха без нито едно реално голово положение.

"Не знам за "Зенит", но за нас се получи повече от добра контрола. Много съм доволен, че стартирахме с два такива мача, целяхме различни неща. Едно нещо се вижда и това е отношението на момчетата. Не е тайна, че имаме проблеми в атака и се надявам до ден-два да имаме някакви решения", каза след срещата треньорът на "Левски" Петър Хубчев.

Той добави, че отборът чака 2-3 нови имена в нападението.

Следващият мач на "Левски" от лагера в Австрия е срещу германския "Тюркгюджю-Атаспор" на 1 юли.

Треньорът на сините Петър Хубчев направи няколко промени в състава си, в сравнение сблъсъка с "Ред бул" (Брагантино). Черногорецът Милан Миятович започна вместо Николай Михайлов на вратата, а отстъваше и Живко Миланов, който има контузия. Като титуляри започнаха Мартин Райнов и Станислав Костов, а останалите бяха същите от срещата с бразилците.

В началните минути "Левски" опита да изнася с постепенни нападения, държейки топката, но пресата на "Зенит" създаде сериозни проблеми на българския футбол. Топката основно се пращаше на крилата, но там Паулиньо и Станислав Иванов нямаха големи шансове.

Още в четвъртата минута Миятович трябваше да се намесва след удар Азмун. "Левски" отговори с няколко контраатаки, но без да създава сериозно положение пред вратата на руския шампион.

До края на първата част "Левски" отправи само един точен удар, а "Зенит" имаше надмощие на терена. Сините нямаха идеи в последната третина от терена, където си пролича липсата на плеймейкър. Голмайсторът Станислав Костов се прибираше около централната линия, за да участва в разиграванията, но това лиши отбора от присъствие в предни позиции.

След почивката "Левски" издържа по-малко от минута преди да допусне гол. След загуба на концентрация и оставяне на много свободни футболисти, Янис Каргас фаулира Смолников в наказателното поле секунди след подновяването на играта и реферът посочи бялата точка. От 11-те метра Азмун беше точен и изведе руснаците напред.

Последваха силни минути за руския шампион, който притисна "Левски", а след 60-ата минута физическите сили на българите привършиха. Резервата Краневитер беше близо до удвояване на аванса на "Зенит", но ударът му беше спасен от Миятович с добра реакция.

До края на двубоя в състава на "Зенит" бяха направени много промени, като свежите футболисти показаха желание в предни позиции. Близо до гол беше Артьом Дзюба, който стреля в аут, а в последната минута на редовното време негов гол беше отменен заради нарушение в атака.

Дневник