Ръководството на "Атлетико" (Мадрид) е близо до споразумение за продажбата на стария си стадион, твърди "Ас". Очаква се сделката за "Висенте Калдерон" да стане факт до края на седмицата след преговори, продължаващи вече няколко месеца.

Според информацията компаниите Vivenio and Azora ще вземат парцела, който ще бъде използван за изграждането на жилища под наем след разрушаването на стадиона. Стойността на сделката ще бъде около 180 милиона евро.

"Висенте Калдерон", който е с капацитет 54 907 места, беше дом на "Атлетико" в продължение на 51 години. Съоръжението е неизползваемо от лятото на 2017 г. Оттогава "Атлетико" играе домакинските си мачове на новия "Уанда метрополитано".

С продажбата на "Висенте Калдерон" и раздялата с някои футболисти като Лукас Ернандес, Антоан Гризман и Родри, "Атлетико" ще събере близо половин милиард евро. Това ще позволи на клуба да намали дълговете си и да инвестира в нови играчи.

Един от тях е 19-годишният Жоао Феликс от "Бенфика", като според испанските медии "Атлетико" е готов да плати клаузата му за откупуване, която е на стойност 120 милиона евро.

Дневник