Състезателката от ансамбъла по художествена гимнастика на България Елена Бинева прекратява кариерата си. Причина за това е контузия, която не ѝ позволява да се готви пълноценно и да участва в състезания.

В момента Бинева не е част от ансамбъла, като в последните шест месеца лекуваше травма в крака. 19-годишната състезателка е световен и европейски шампион с ансамбъла. Тя е дъщеря на бившия евродепутат Слави Бинев.

"За съжаление 6-месечната и почивка и лечение на травмата, която има, не е дала необходимия резултат, за да продължи натоварения тренировъчен режим. След разговор на състезателката с президента на БФХГ Илиана Раева, с треньора си Весела Димитрова и родителите си е взето най-правилното решение за здравето на Ели Бинева, както и за бъдещата много важна подготовка на национален отбор жени", съобщиха от българската федерация.

Самата Бинева добави, че изследванията са показали, че "подобрението е съвсем малко, а при повторен натиск последствията биха били непредотвратими".

Това е второ отказване поради контузия в ансамбъла по художествена гимнастика, след като през миналата година Теодора Александрова се оттегли, а на нейно място влезе Стефани Кирякова. След травмата на Бинева част от ансамбъла стана Ерика Зафирова, която до момента беше състезател индивидуално.

Дневник