Темата за детската безопасност по време на лятната ваканция на децата беше една от най-коментираните по време на посещението на малчугани от детска занималня "Мечтатели" в сградата на РУ- Шумен, съобщиха от ОДМВР.

Комисар Йордан Дундаков им постави няколко казуса, свързани с каране на колело, тротинетка и игри на открито.  Освен, че отговориха безпогрешно на поставените въпроси, децата показаха завидни познания на правилата за движение. Част от тях споделиха, че са ставали свидетели на опасни ситуации на пътя.

Децата се запознаха отблизо с отличителните знаци и помощните средства на полицаите. Гл.инспектор Галин Божилов им разказа и какви са функциите на различните полицейски служители. Посетиха оперативната дежурна част, където полицейски служител им показа как се получават сигналите на спешен телефон 112.  Посъветва ги в какви ситуации  да търсят съдействие и кога да подават сигнали на спешния телефон.

В полицейския патрулен автомобил децата разгледаха камерите за наблюдение и задаваха въпроси на полицай Йордан Жеков трудно ли се задържат престъпници, проверяват ли непослушни деца, какво е голямо престъпление и има ли много крадци. 

 От посещението си децата разбараха как полицаите се грижат да се спазва редът- по пътищата, по улици, на обществени места.

ШУМ.БГ