От 1 до 4 юли в Рига, Латвия ще се проведе XIV конгрес по Горска педагогика, в който участие ще вземе Татяна Димитрова от Североизточното държавно предприятие (СИДП) в Шумен. Тя е включена в българската група, ръководители, на която са проф. Иван Палигоров, председател на Съюза на лесовъдите в България и д-р Анна Петракиева.

Поканата към българските педагози е отправена заради напредъка в развитието на тази нова за лесовъдската колегия в страната ни дейност и натрупания през последните четири години опит. В пленарни заседания и семинари по време на форума ще бъдат отчетени постиженията в областта на Горската педагогика и ще бъдат споделени идеи и добри практики за работа с деца.

Очаква се през есента в България да се проведе първата конференция по Горска педагогика, а в Шумен ще бъде организиран и двудневен семинар свързан с работа с деца с различни заболявания и двигателни проблеми.

Към момента над 150 горски педагози работят в момента в страната ни, като до момента те са провели занятия с 10 000 деца.

ШУМ.БГ