Шуменският Общински съвет гласува да се предоставят безвъзмездно за 10 г. на МУ-Варна още 448 кв. м. в сградата на Филиала за сестри и акушерки на ул. "П. Парчевич".

Искане за това бе отправено от ректора на Университета, а причините са напливът от кандидати и увеличеният план-прием на медицински сестри тази година. Тази година Филиалът ще приеме за обучение в специалност "Акушерка" 20 първокурсници и 35 в специалност "Медицинска сестра" - с 5 повече от м.г.     

В момента учебното заведение ползва само новопостроената част на сградата. С днешното решение му бе предоставен и третият етаж на бившия Тубдиспансер, който от години стои празен. Там ще бъдат направени нови учебни лаборатории по "Здравни грижи" и кабинети за академичния състав. 

"Филиалът се развива. Както знаете има търсене на медицински специалисти, а още по-хубавото е, че някои сестри и акушерки от завършващия тази година първи випуск ще останат да работят в Шумен", каза за ШУМ.БГ зам.-кметът по здравеопазване на община Шумен д-р Светлана Маркова.

Тя обясни, че са водени разговори на Филиала след време да се предостави и втория етаж от същата стара част на сградата.

За" гласуваха 38 съветници, никой не натисна "Против" или "Въздържавл се".

ШУМ.БГ