Криминалисти от ОДМВР- Шумен и колегите им от полицейското управление в града задържаха криминално проявен с кражби рецидивист, след като извършил престъпно посегателство на територията на друга областна дирекция, съобщиха от полицията днес.

55-годишният мъж с инициали  Д.К. е задържан след активни мероприятия на полицейски служители от Шумен, Горна Оряховица и Габрово, вчера около 17 часа. Задържането на крадеца, който е от Враца, е станало в района на болнично заведение в Шумен. Полицаите забелязали лекия автомобил, с който мъжът се придвижва из страната и установили, че той е наел помещение за нощувка. При извършения личен обиск в него са намерени над 2000 лева и златни накити. Паричната сума и златото били откраднати от жилище в Горна Оряховица вчера по обяд. Д.К. е предаден на криминалисти от РУ- Горна Оряховица по образувано тяхно досъдебно производство. Мъжът е известен с множество кражби, като почеркът му е един и същ. В жилищата прониквал, след като чупи или отключва секретен патрон на входна врата. 

Това е вторият случай през последните дни на задържан крадец, обирал жилища и апартаменти. При съвместни действия на криминалисти от Шумен, Велико Търново, Габрово миналата седмица е бил установен и задържан криминално проявеният В.К. /57 г./ - Патката от гр. Силистра. Той бил задържан на 12 юни на територията на ОДМВР- Велико Търново. При претърсване в лек автомобил „Мерцедес“, с който се движил били намерени вещи от извършена взломна кражба в Шумен. Изяснява се съпричастността му към други домови кражби на територията на Шумен , повечето от тях в кв. „Тракия“, уточниха от полицията. 

ШУМ.БГ