Надявам се да съм нормален, да не съм лош" - така рапърът Ицо Хазарта отговаря на въпроса дали е добър родител.

Музикантът, който има две дъщери, разказа за отношенията с децата си в интервю за Би Ти Ви днес, където беше представен за втори път като член на журито в музикалния формат "България търси талант". Той е сред най-успешните български музиканти в последните 20 години с групата си "Ъпсурт", а преди месец представи и първия си самостоятелен албум.

 "Давам свобода на децата си в рамките на това, което смятам за разумно", обясни Хазарта, като допълни, че животът на семейството му не се разминава със стандартното в България и в Европа. Той обясни, че намира за добре да окуражиш дете, което има заложби и любов към заниманията си, но никога не си е представял да насилва децата си да правят нещо, което не им харесва: "Знам, че има хора, които го правят и смятат това за правилно. Аз за моя си свят и в моя живот не бих искал това да става моя философия".

Попитан дали децата му слушат музиката му, рапърът отговори с типичното си чувство за хумор: "Те са възпитани деца - казват, че им харесва моята музика. Тактични са, най-малкото".

За работата си в музикалния формат Ицо Хазарта обясни, че има има ситуации, в които има затруднения как да реагира на изпълненията. "Много е трудно особено когато става дума за силно амбициозни родители, които желаят да видят своите деца в ефир и ги окуражават в дейности, в които не са чак толкова добри. Трудно е, защото тогава си в положение да говориш на детето. Всъщност ти трябва да говориш на родителя, а той не е на сцената", обясни той.

Дневник