Боксьорът Кубрат Пулев обяви, че е завършил курса за сексуален тормоз, който беше задължен да посети след целувката по устата на репортера Дженифър Равало в Калифорния. Българинът посочи, че си е взел поука.

По думите му курсът е бил два часа. "Той ми помогна да разбера по-добре, че инцидентът от 23 март между мен и журналиста Джени Равало беше напълно неуместен", написа Пулев във "Фейсбук".

Преди три месеца той целуна Равало в края на кратко интервю след победата си срещу Богдан Дину в първия си мач в САЩ. Американката, наричана Джени Суши, нае известния адвокат Глория Олред и двете поискаха наказание за българина. Впоследствие спортната комисия в Калифорния спря правата му, глоби го и го задължи да посети образователен курс, свързан със сексуалния тормоз. На 22 юли Пулев отново трябва да се яви пред комисията, за да докаже, че е бил на курса, защото в противен случай наказанието му ще се удължи на 12 месеца.

Пулев уверява привържениците си, че е допуснал грешка. "Ще продължа да поемам пълна отговорност за действията си. Искам отново да се извиня искрено на репортера Джени Равало", добави той.

Боксьорът посочва, че един от многото уроци, които е получил от курса, е да отправи ясно послание към приятелите, семейството и почитателите си, че не одобрява никакви отрицателни забележки за Равало във връзка със случая. "Моля, въздържайте се от публикуване на всякакви пренебрежителни забележки за г-жа Равало в моите профили в социалните мрежи, под видеоклиповете или в други форми на медии. Благодаря."

Преди два дни Равало заяви, че Пулев и промотърът му в САЩ Боб Аръм "явно не разбират какво е сексуален тормоз". Тя и Олред останаха недоволни от изказване на ръководителя на компанията "Топ ранк".

Дневник