Мадона се включи към дебата за контрола над огнестрелните оръжия с новия си видеоклип, който беше разпространен вчера. В него графично е изобразена стрелба в заведение, която наподобява на тази в Орландо през юни 2016 г. Тогава 29-годишен мъж застреля 50 души в нощния клуб "Пулс", предаде "Ройтерс".

В God Control стрелец открива огън в претъпкано нощно заведение. Видеоклипът показва как танцьори се строполяват на земята, кървят или се опитват да избягат. А в началото се появява надписът: "Историята, която предстои да видите, е крайно обезпокоителна. В нея са показвани жестоки сцени на насилие с огнестрелни оръжия. Но това се случва всеки ден. И то трябва да спре." 

Във видеото, което съдържа кадри от демонстрации за по-добър контрол над огнестрелните оръжия в САЩ, Мадона пее: "Трябва да се събудим." Изпълнителката признава, че клипът е направен по такъв начин, че да шокира зрителите.

"Това наистина се случва. То изглежда така. Кара ли ви да се чувствате зле? Добре, защото тогава може би някой ще направи нещо по въпроса", заяви тя. За нея най-големият проблем на САЩ в момента е именно насилието вследствие на употребата на огнестрелни оръжия.

В същото време обаче оцелялата от стрелбата в Орландо Пейшънс Картър е написала в профила си в "Туитър", че не е успяла да изгледа дори първите 45 секунди от видеоклипа, който я е накарал да се почувства дълбоко обезпокоена, пише Би Би Си. Според нея има много креативни начини, чрез които темата за контрола на огнестрелните оръжия може да бъде повдигната. Но тя отбелязва, че оцелелите от масови стрелби трябва да бъдат вземани предвид.

"Оценявам посланието, но моля ви, помнете, че зад реквизита, който използвате, има истински хора", написа Брандън Улф, друг оцелял от стрелбата.

За първите 15 часа от публикуването му в "Ютюб" видеоклипът God Control има 1 млн. гледания. 

Дневник