Новият сезон в българския футбол ще започне от Враца, показва програмата, публикувана в сайта на БФС. Футболният съюз представи графика на мачовете само за първите два кръга.

Сезонът започва с мача между "Ботев" (Враца) и "Берое" на 12 юли (петък) от 18.45 часа. В същия ден, но от 21.00 часа, ЦСКА приема "Етър".

Кръгът завършва в понеделник, когато "Левски" гостува на "Дунав" в Русе.

Вторият кръг в Първа лига също стартира в петък (19 юли). Тогава откриващ е мачът между новаците "Царско село" и "Арда".

БФС обяви партньорство с компанията Genius Sports, работеща в областта на разпространението на спортно съдържание и статистика. "Целта на сътрудничеството е да се трансформира начинът, по който данните от футболните срещи се събират, контролират и разпространяват – като проектът е насочен към запалянковците, които ще имат достъп до статистика в реално време чрез сайта на БФС, чрез нова мобилна апликация, както и чрез социалните медии", обявиха от футболния съюз.

"Дигитализацията е сред основните приоритети във визията, която БФС следва, а огромният опит, който Genius Sports притежава, ще ни позволи да осигурим на феновете нов, модерен и задълбочен поглед върху играта и да добавим към стойността на Първа и Втора професионална лига", каза маркетинг директорът на БФС Христо Запрянов.

Дневник