Летният сезон е любимото време от годината на много хора. Но горещината води до изпотяване, което ни кара да се чувстваме некомфортно. Никой не обича петната от пот по тениските, особено когато е на среща. Ето и как да решите проблема с изпотяването.

Носете по-широки дрехи

Залагайте на ризи, тениски и потници, които не са впити, а по-скоро отпуснати. Дори да са ви леко широки, това не е проблем, така ще ви държат по-хладно, ще се изпотявате по-малко, а и ако дрехите не са впити по вас, петната от пот няма да се забелязват. През лятото е хубаво да се носят светли дрехи, но пък по-тъмните цветове - синьо и черно също крият петната.

Тоалети от синтетични материали

Ако говорим за материи, най-добре е да купувате дрехи от синтетични материали - високотехнологичен полиестер или найлон. Памучните облекла са много удобни и са добри за кожата, но през лятото няма да ви свършат работа. Кожата може да "диша" с тях, но пък те не попиват влагата и потните петна ще личат. Трудно изсъхват.

Ползвайте антиперспирант

Ясно е, че използвате дезодоранти през лятото, вероятно и такива с формула против изпотяване. Но специалистите смятат, че антиперспирантите са по-ефективни. Антиперспирантите ограничават изпотяването като блокират порите. В съдържанието им обикновено влизат алуминиеви съединения. Те запушват порите, така че потта да не може да достигне до повърхността на кожата.

Носете си мокри кърпички 

Винаги трябва да имате мокри кърпички под ръка - не само за да се изтриете, ако се изцапате. През лятото те ви трябват и за изтриване на потта. Ако сте се изпотили прекалено много, изтрийте подмишниците с морка кърпичка с хубав аромат, особено ако отивате на среща, а нямате време да се приберете до вкъщи.

За жени: Оставете спортните сутиени 

Спортните сутиени са много удобни, особено когато сте на поход или сте с по-широки дрехи. Тези сутиени са стегнати, но именно заради това водят и до повече изпотяване. Когато навън е горещо, слагайте леки памучни сутиени.

Днес.бг