Колоездачно състезание купа „Никола Козлево“ ще се проведе на 28 и 29 юни в община Никола Козлево, Шумен. В състезанието, което е кръг от Черноморска колоездачна лига, ще вземат участие лицензирани състезатели от Варна, София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Троян, Несебър и др.

Националното състезание се организира за първа година от община Никола Козлево, колоездачен клуб „Варна” и Черноморска колоездачна лига.

Категориите, в които участниците ще се състезават, са юноши старша възраст и мъже Елит.

Състезанието ще бъде открито в петък, 28 юни, от 14:30 ч. с официално представяне на отборите на пл. „23-ти септември“ в Никола Козлево. В първия ден от състезанието от 16 ч. ще бъде даден старт на дисциплината Индивидуално бягане по часовник по маршрута Никола Козлево - Хърсово - Никола Козлево. Общата дължина на трасето за юношите е 13 км, а мъжете ще изминат същата дистанция 2 пъти с обща дължина 26 км.

През втория ден на купа „Никола Козлево“, 29 юни, от 10 ч. участниците ще премерят сили в дисциплината Общ старт по маршрут със старт от с. Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – Пет могили – Каравелово – Красен дол – Мировци – Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – финал в с. Вълнари. Съботното състезание е с обща дължина 86 км и 1200 м положителна денивелация. Мъжете и юношите ще стартират и карат заедно, но ще се класират отделно.
Награждаването на призьорите и закриване на състезанието ще се състои от 14 ч. в с. Вълнари.

Заради колоездачното състезание днес от 16:00 до 18:00 ч. ще бъде затворен пътят с. Пет могили – с. Никола Козлево и с. Хърсово – с. Никола Козлево. Пътуващите от с. Хърсово за с. Никола Козлево ще могат да ползват обходен маршрут с. Хърсово – с. Ружица – с. Никола Козлево.

На 29 юни от 09:30 ч. до 13:30 ч. на 29 юни ще бъде въведена временна организация на движението на ППС през селата, през които ще премине колоездачната колона.

Полицейски служители от областната дирекция ще се погрижат за охраната, съпровождането и обезопасяване на движението при провеждане на колоездачно състезание, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

От полицията призовават водачите да спазват указанията на пътните полицаи и да не създават предпоставки за произшествия по време на състезанието. Униформени служители ще се движат по трасето, ще спират за кратко време идващите насрещно пътни превозни  средства.  Ще дават указания на водачите да шофират внимателно, да не навлизат в колоната и да пазят колоездачите.

ШУМ.БГ