Ваканцията дойде. Читалища, училища, библиотека и ОДК и УСШ предлагат разнообразни занимания за малчуганите на Шумен през летните месеци. Повечето от тях са безплатни, други са с цени от 2 лв. на ден до 15 лв. седмично.

Заниманията са по определен график, за различни възрастови групи.
15 лв. на седмица е цената за участие в ателиетата, които организират в

Обединения детски комплекс. От комплекса предлагат занимания по екология, археология, дърворезба, компютри, електронни инструменти, народни танци, театър, музика. Мястото, където се провеждат заниманията е възрожденската къща „Баба Райна“ - с хубав двор и сянка.

За спортните натури преподавателите от Ученическа спортна школа предлагат тренировки през целия месец август. Заниманията са безплатни и се провеждат в спортна зала „Плиска“. Децата ще могат да тренират баскетбол, волейбол, хандбал, карате, футбол. Спортуването е безплатно.

Традиционно Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” предлага безплатна лятна детска работилница за изкуство с различни творчески ателиета и клубове. Вариант за игра плюс знания е и Регионалният исторически музей. На символична цена от 2 лв. занимания за деца се предлагат, както в централната сграда на музея, така  и в къщите музеи „П. Волов“, „Авшарян“, „П. Владигеров“.

Друг вариант за интересно прекарване на времето са часовете по Горска педагогика, които организират експертите от СИДП и ПП "Шуменско плато". 

Част от читалищата и училищата също няма да затварят врати през лятото и ще очакват децата, които искат да учат, рисуват, пеят или свирят. Всички занимания, които се предлагат през лятото в община Шумен може да видите в прикачения файл по-долу.

ШУМ.БГ