Катастрофа затруднява  движението на кръстовището към село Мараш, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Инциндентът е станал рано тази сутрин, около 5,10 ч. Оказало се, че двамата водачи са без книжка и са шофирали след употреба на алкохол. Автомобилите са все още на мястото на катастрофата и движението е затруднено.

По-късно от пресцентъра на полицията уточниха, че са се ударили лек автомобил Мерцедес „Вито“ с шуменска регистрация, който се движил от село Мараш в посока към Шумен и лек автомобил Форд „Фиеста“ с шуменска регистрация, който пътувал в посока към град Велики Преслав.

Водачът на мерцедеса В.П. /41г./ , от  Шумен е управлявал с 2,56 промила алкохол. Не е представил книжка, а след справка станало ясно, че преди време му била отнета за шофиране в нетрезво състояние. Наказанието му изтекло, но било изтекло свидетелството му и не е подновявано. Другият водач - М.Е./26г./ от Шумен е неправоспособен. Тестван е с дрегер, който отчел 1,64 промила алкохол в издишания въздух. И двамата са управлявали чужди автомобили.

Прегледани с в МБАЛ- Шумен. Нямат наранявания. Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство

ШУМ.БГ