Шофьор на Ауди А6 с разградска регистрация избяга от полицейски патрул, а след това, заедно със спътника си се скрил в гората. От полицията го издирват.

От пресцентъра на ОД на МВР в Шумен съобщиха, че случката се разиграла на 29 юни около 00:30 часа. Полицейски екип, който работил  по ул. “Бели Лом“ в града, подал звуков и светлинен сигнал на водач на лек автомобил Ауди А6.  Шофьорът не спрял, а продължил да се движи по ул. “Бели Лом“ в посока към ул. “Искър“. Там ударил велосипед, бутан от пешеходеца А.К./36г./ от Шумен.

Полицейският екип продължил да следва нарушителя, като отново му бил подаден светлинен и звуков сигнал да спре. Водачът, обаче,  продължил да се движи по ул. “Самара“, „Акация“, а след това в посока към село Новосел.

Близо до чешма на ляв завой излязъл вдясно от пътя и се блъснал в дърво. Шофьорът и спътникът му излезли от автомобила и се скрили в близката гора. Работата по случая продължава. За извършено престъпление по чл. 325 ал. 2 от НК е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ