Преди излизането на "Омразната осморка" (The Hateful Eight) Куентин Тарантино обяви, че смята да се оттегли от киното след 10-ия си филм. Така елементарната сметка показаше, че ако режисьорът спази обещанието си, зрителите могат да се надяват на още едно заглавие от него. В ново интервю пред австралийското издание на списание GQ той потвърди намерението си, но добави, че раздялата му с киното може да се случи по-рано от предвиденото. И има възможност деветият му филм "Имало едно време в Холивуд" с участието на Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Марго Роби, който ще тръгне по американските кина от 26 юли, да е неговият последен, предаде "Индипендънт".

В интервюто режисьорът призна, че чувства как е стигнал "до края на пътя си" в създаването на филми и хвърли светлина върху плановете си с какво възнамерява да се занимава по-нататък. "Смятам да пиша книги за киното и театрални пиеси, така че ще продължа да бъда креативен. Просто мисля, че дадох на филмите всичко, което имах за даване", каза той.

Все пак, поне засега, не се очертава Тарантино да се оттегли от киното изцяло. Той е в продуцентския екип на предстоящ филм от поредицата "Стар трек" и работи по продължението на "Джанго без окови", без да има намерение сам да го режисира.

В същото време въпреки заявката за още едно заглавие, с което да приключи кариерата си, Тарантино разкри, че има възможност "Имало едно време в Холивуд" да е последният му филм. "Ако той наистина се приеме добре, вероятно няма да стигна до номер 10. Може би ще спра сега. Докато съм на върха. Ще видим", отбеляза той.

Според Брад Пит режисьорът е напълно сериозен. "Не мисля, че той блъфира. Това определено ме натъжава, но той разбира как някои режисьори започват да умират приживе. И все пак той има други планове и ние няма да се сбогуваме с него задълго", отбеляза актьорът. "Това е като посланието при завършване на училище: не e "довиждане", а "ще се видим по-късно"", завърши Брад Пит.

Дневник

.